Supergod Kladdig chokladkaka

Serverar: 1-20 portioner

Tid: 25 minuter

Denna kladdiga chokladkaka är supergod. Den är snabb och enkel att göra och blir supergod.

Ingredienser

  • 200 gr mörk blockchoklad
  • 200 gr smör eller margarin
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 225 grader
    2. Vispa äggen och sockert poröst Smält smör och blockchoklad tillsammans. Blanda mjölet och bakpulvret
    3. Vispa ner allt bland det porösa sockret (gärna i om gångar så att det inte blir klumpar)
    4. Gnid in formen som du ska ha kladdekakan i med smör och häll sedan ett lager skorpmjöl över smöret
    5. Sätt in den i mitten av ungnen Vänta i 15 min och ta ut den om du vill ha den extra kladdig annars vänta i 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    iwonag 16 februari 2011

    Mycke god kaka. Tack

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben