Kladdiga chokladkakor med hallon - diabetiker

Chokladkaka med mörk choklad och likör.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 125 g margarin
  • 125 g mörk choklad, 50 %
  • 2 dl Hermesetas Lättströ
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ½ msk Grand Marnier eller annan likör
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º. Dela äggulorna från vitorna. Smält smöret, rör i den hackade chokladen och Lättströ och låt allt smälta. Dra kastrullen från värmen.
    2. Blanda i äggulor, vetemjöl, Grand Marnier och apelsinskal. Vispa vitorna till vitt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
    3. Fyll små aluminiumformar till hälften med chokladsmet. Baka kakorna 3-4 minuter. De ska vara kladdiga när man tar ut dem från ugnen.
    4. De kommer att eftergräddas och stelna till lite när de kallnar. Serveras med hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben