Chokladkaka - diabetiker

Serverar: 12 portioner

Härligt god chokladkaka.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1,5 dl Hermesetas lättströ
  • 1 msk hett vatten
  • 50 g flytande margarin
  • 1¼ dl lättmjölk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 ¾ tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º. Smörj och bröa en liten avlång form på 1 liter.
    2. Vispa upp ägg, Hermesetas lättströ och 1 msk hett vatten. Vispa tills smeten blir luftig.
    3. Tillsätt flytande margarin och mjölk. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker. Sikta ner mjölblandningen genom en trådsil i smeten. Rör till en jämn smet.
    4. Häll smeten i formen och grädda kakan i 25 - 30 minuter i nedre delen av ugnen.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben