En enkel och matig köttfärssås. Funkar bra till vår 1-åring som det är listat. För enbart äldre kan det vara läge att ha i lite cayenne och/eller chilisås också.
Ingredienser
400-500 g köttfärs (helst bland, annars nöt)
1 gul lök
3 morötter
1 dl vatten
1/2 msk oxfond
1 burk kidneybönor (400 g, färdigkokta)
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
Peppar
Salt
Instruktioner
- Finhacka löken och tärna morötterna fint. Lägg ner i en småvarm stekpanna och låt dem glansas ett tag. Ta upp ur pannan och lägg åt sidan.
Stek köttfärsen på hög värme. När du brynt allt, lägg tillbaka lök och morotstärningar. Häll på vattnet och oxfonden och låt allt puttra ett tag och "koka ihop" en smula.
Lägg i de krossade tomaterna och tomatpurén och koka ytterligare minst 5 minuter (gärna 10-15).
Smaka av med salt och peppar. Lägg i bönorna (avsköljda) och koka ett par minuter till.
- Servera med ris eller pasta och glöm inte grönsalladen.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Spaghetti med köttfärssås
Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...