Köttfärssås med bönor

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En enkel och matig köttfärssås. Funkar bra till vår 1-åring som det är listat. För enbart äldre kan det vara läge att ha i lite cayenne och/eller chilisås också.

Ingredienser

  • 400-500 g köttfärs (helst bland, annars nöt)
  • 1 gul lök
  • 3 morötter
  • 1 dl vatten
  • 1/2 msk oxfond
  • 1 burk kidneybönor (400 g, färdigkokta)
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • Peppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken och tärna morötterna fint. Lägg ner i en småvarm stekpanna och låt dem glansas ett tag. Ta upp ur pannan och lägg åt sidan. Stek köttfärsen på hög värme. När du brynt allt, lägg tillbaka lök och morotstärningar. Häll på vattnet och oxfonden och låt allt puttra ett tag och "koka ihop" en smula. Lägg i de krossade tomaterna och tomatpurén och koka ytterligare minst 5 minuter (gärna 10-15). Smaka av med salt och peppar. Lägg i bönorna (avsköljda) och koka ett par minuter till.
    2. Servera med ris eller pasta och glöm inte grönsalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben