Farmors köttfärssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En förnyad version av min farmors goda köttfärssås som gjordes på vispgrädde utan undantag och serverades varje lördag - utan undantag. Mild och lättuggad för små barn, mina killar älskar den!

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 burk champinjoner
  • 1 tsk coloritsoja
  • 1/2 grönsaks- eller köttbuljongtärning
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och fräs den mjuk och genomskinlig i smöret. Fräs färsen tills den är genomstekt. Tillsätt peppar efter smak.
    2. Häll över grädden och droppa i Coloritsojan till du fått lagom brun färg. Smula ner buljongtärningen och tillsätt champinjonerna. Puttra på svag värme.
    3. Servera med spaghetti.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Skittles 11 november 2008

    Vill man ha köttfärssås som en vanlig Bolognese är ju inte detta recept att rekommendera! :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben