En förnyad version av min farmors goda köttfärssås som gjordes på vispgrädde utan undantag och serverades varje lördag - utan undantag. Mild och lättuggad för små barn, mina killar älskar den!
Ingredienser
500 g blandfärs
1 gul lök
1 msk smör
2,5 dl matlagningsgrädde
1 burk champinjoner
1 tsk coloritsoja
1/2 grönsaks- eller köttbuljongtärning
Vitpeppar
Instruktioner
- Hacka löken och fräs den mjuk och genomskinlig i smöret. Fräs färsen tills den är genomstekt. Tillsätt peppar efter smak.
- Häll över grädden och droppa i Coloritsojan till du fått lagom brun färg. Smula ner buljongtärningen och tillsätt champinjonerna. Puttra på svag värme.
- Servera med spaghetti.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Vill man ha köttfärssås som en vanlig Bolognese är ju inte detta recept att rekommendera! :-)