Farmors skaldjurslåda

Serverar: 5 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En festlig rätt som går att använda vid många olika tillfällen.

Ingredienser

  • 2,5 dl långkornigt ris
  • 6 dl vätska (spad från konserverna + vatten)
  • 1 tsk salt
  • 300 g oskalade räkor
  • 1 burk sparris
  • 1 burk skivade champinjoner
  • Garnering
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl majonnäs
  • 2 ägg
  • ca 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Koka riset i spad, vatten och salt efter anvisning på paketet. Bred ut riset på ett smort ugnssäkert fat. Skala räkorna och lägg dem på riset tillsammans med sparrisbitar och svamp.
    2. Vispa grädden och blanda den med majonnäs och äggulor. Vispa vitorna till hårt skum, vänd ner dem i såsen och bred den över. Strö på ost och grädda i 225 grader tills ytan har fin färg, ca 15 minuter.
    3. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben