Farmor Annas läfsor

Söt god kaka med kanelsmörsocker-fyllning. Min farmor gjorde dessa och jag tycker de är så goda!

Ingredienser

  • 2½ hg smält smör
  • 4 kkp fil
  • 4 kkp strösocker
  • 1 kkp sirap
  • 1 dsk bikarbonat, dsk = mellan tsk och msk, ca 10 ml
  • ca 1½ kg vetemjöl
  • Fyllning
  • Smör
  • Kanel
  • Strösocker
  • Instruktioner

    1. Blanda allt till en lagom tjock deg som inte kladdar vid utbakning. Ta inte i allt mjölet på en gång utan gör som vanligt och känn efter när det inte kladdar mer.
    2. Kavla ut degen till en stor fyrkant, eller dela i två delar och kavla ut var del för sej,vilket som. Grädda i ca 200 grader tills kakorna är genomgräddade men ljusa.
    3. Låt svalna under duk. Bred på smör, kanel och strösocker på den ena delen, lägg den andra halvan ovanpå. Linda in i fuktig köksduk ett tag - den blir mjukare då. Skär i smala fyrkanter. Får du nåt över efter fikat så förvara i plastpåse. Går finfint att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Kicki8 23 augusti 2008

    Jättegoda.Min sambo sätter betyget till en 5:a.Kommer att bakas fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben