Makaronipudding à la farmor

Serverar: 4 portioner

Farmor gjorde den här en gång och sen så gör jag alltid den så här. Själv älskar jag den

Ingredienser

  • 4 portioner makaroner
  • 6 dl gräddmjölk, ungefär hälften grädde, hälften mjölk
  • 3 ägg
  • 2 dl riven ost, stark lagrad, cheddar helst
  • Grovmalen svartpeppar
  • Salt
  • 300 g bacon (2 paket)
  • Basilika
  • Oregano
  • Instruktioner

    1. Koka makaronerna halva tillagningstiden mot vad de brukar kokas. Under tiden så klipper man ner baconet i en torr och het panna och knapersteker det.
    2. Häll i baconet och fettet som blir i den ungsfasta form som du tänker använda, häll av vattnet från makaronerna och häll de över baconet och rör om så att de blandas.
    3. Gör iordning äggstanningen och häll i den rivna osten och kryddorna och smaka av innan den hälls över makaronerna.
    4. Grädda i ugnen 225 grader i ca 20-30 min, tills den fått fin färg och stelnat ordentligt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben