Serverar: 20-24 portioner
Ett recept som jag inte provat än, men vill spara för framtida behov. Kakorna bakas i långpannan och skärs i rutor.
Ingredienser
9 dl havregryn
3 dl socker
300 g smält smör
3 tsk bakpulver
300 g nougat
Lite potatismjöl till bakplåtspappret
Instruktioner
- Blanda samman alla ingredienserna. Fördela degen på bakplåtspappret i en långpanna. Strö på lite potatismjöl på bakplåtspappret innan degen läggs på så släpper kakan bättre.
- Grädda 15-20 minuter i 175º.
- Så snart kakan tagits ut från ugnen hyvlas nougat i tunna skivor och läggs över hela kakan. Skär sedan i passande rutor
Liknande recept
Kommentarer (13)
Farligt goda! Kommer att bakas till flera kyrkkaffen på jobb!
Mkt goda och mkt uppskattade här hemma! :)
väldigt gooda och lite mjuka.
Går kakorna att frysa??
Kakorna går absolut att frysa, nästan ett måste...men glöm inte att lägga något mellan kakorna om man staplar kakorna i en burk. *farligt goda*
Har bakat de här kakorna massor av gånger - otroligt goda!
Glömde skriva att det går också bra att ha på lite blockchoklad eller annan choklad, behövs inga mängder. Som sagt supergoda!
Min dotter brukar göra en variant med jordnötssmör i som är jättegoda.
Hej, ska man alltså blanda alla ingredienser UTOM nougaten innan man gräddar? Eller ska man ha lite extra nougat på toppen sen?
De här gjorde jag till ett möte och kakorna gjorde succé. Verkligen goda!!!
Super goda! Gjorde succé på jobbet:-)!
Mums! Dom blev riktigt smaskiga! Testa att ringla smält choklad över kakan innan ni skär den i bitar, blev väldigt fint och mycket gott! :)
Mycket, mycket enkla att göra! Testa igår och räckte till en stor, stor plåt. Däremot är det för mycket socker! Det knastrar alldeles för mycket så jag rekommenderar folk att använda 2,5-2,75 dl socker. Ska testa dra ner på sockret nästa gång. Strödde även kokos i botten istället. Blev gott och kakan lossnade lätt från bakplåtspappret. VARNING för att smöret rinner ut i plåten, se till att ha minst 1,5 cm höga kanter!