Vanilj och marsipan cupcakes med choklad& apelsin frosting

Jätte goda cupcakes som kan "frostas" men är också goda utan. Förlåt för den kassa kvalitet på bilden.

Ingredienser

  • Smet
  • 200 g margarin
  • 200 g strösocker
  • 200 g ägg (ungefär 3-4 ägg)
  • 200 g vetemjöl
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ -1 dl mjölk eller grädde
  • Ca 75 g riven marsipan
  • Frosting
  • Ca 150 g florsocker
  • 50 g margarin
  • Saft ifrån ½ apelsin
  • Kakao
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smeten: Rör margarin och lite av strösockret mjukt med elvisp, blanda i ett ägg och lite mer strösocker. Blanda i de sista två äggen och strösocker och rör tills det är väl blandat (ungefär 3-5 min).
    2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och blanda det ner i margarinet lite åt gången, tillsätt mjölken när all vetemjöl är blandat i och smaka på smeten (om det smakar "mjöligt" blanda i mer mjölk).
    3. Fyll smeten i cupcakes formar och lägg på den rivna marsipanen, tryck ev försiktigt ner marsipanen med en gaffel eller liknande.
    4. Grädda mitt i ugnen ungefär 12-15 min allt efter hur stora de är.
    5. Frosting: Vispa ihop allt och bred på cupcakesen när de har svalnat. Låt stå kallt före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben