Kokos & apelsin choklad tryffel tårta

En riktig smak upplevelse utan mycket besvär och disk!

Ingredienser

  • Botten
  • 4 dl kokos
  • ½ dl socker
  • ½ dl farinsocker
  • ½ dl sirap
  • 1 msk kakao
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk smält smör
  • 2 ägg
  • Finrivet skal av 1/2 apelsin
  • Tryffel
  • 275 g mjölkchoklad
  • 50 g mörk choklad
  • 2 ½ dl grädde
  • 1 msk honung
  • 1 msk smör
  • 2 msk kokos
  • Instruktioner

    1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smörj en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Klipp ut ett runt papper av bakplåtspapper och lägg det i botten av formen.
    3. Blanda alla ingredienser till botten, häll smeten i formen, jämna till ytan och sätt in formen i mitten av ugnen i 15 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
    4. Tryffel: Hacka chokladen och lägg den i en bunke.
    5. Koka upp grädde och honung. Tillsätt smör och häll den varma blandningen över chokladen. Rör till en jämn tryffel.
    6. Häll tryffeln över kakan och strö över kokos. Låt kakan stå kallt över natten.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    jaaniis 29 december 2010

    Den här var riktigt god. Blev bättre för var dag som gick!

    matcarro1 27 januari 2013

    Detta var otroligt gott! Över förväntan! Den uppskattades väldigt av gästerna! Tack för att du delat med dig av detta recept! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben