Persikor i vin med bär och glass

Serverar: 4 portioner

Det kan inte hjälpas att vinet i matlagningen ibland känns liksom oumbärligt. Många billiga och bra matviner finns både på halv- och helbuteljer. Och tro för all del inte att det alkoholfria inte går precis lika bra att använda. Frukt och bär i vinmarinad är en frisk och festlig sommardessert om den serveras med svalkande glassklickar på toppen.

Ingredienser

  • 4 väl mogna persikor eller 1 burk konserverade, ca 450 g
  • 1/2 flaska sött eller halvsött vitt vin
  • 1 I färska jordgubbar eller 1 pkt djupfrysta, ca 400 g
  • 1/2 I vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Tid för tillagning: ca 15 min + ca 2 tim för marinering av persikorna.
    2. Halvera persikorna, kärna ur och skala dem. Lät konserverad frukt rinna av. Lägg persikohalvorna i en skål och slå på vinet. Ställ skålen kallt ca 2 tim. Rensa färska bär och strö ev lite socker över. Tina djupfrysta bär. Varva de vinmarinerade persikorna med bären i en salladsskål eller i coupeglas. Lägg några skedar lätt tinad vaniljglass på varje portion och ställ gärna fram en skål med flagad rostad mandel, grovhackade hasselnötter eller kokos på bordet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben