Mazarinkaka med kardemumma

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

Ännu en höjdarkaka så saftig och smakrik, en jättegod kaka från min duktiga dotter.

Ingredienser

  • 100 g margarin eller smör
  • 200 g mandelmassa
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk kardemumma
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör, mandelmassa och socker mjukt. Enklast är det att använda matberedare eller elvisp. Tillsätt äggen ett i taget och rör lite till. Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma i en skål och tillsätt till mandelmassablandningen och rör ihop allt noggrant med en vanlig sked.
    2. Klicka ut smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 1/2 liter. Grädda kakan i 175 grader i ca 45 minuter. Låt kakan svalna i formen innan den stjälpts upp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben