Mördegskakor med kardemumma
Serverar: 40-60 portioner
De här kakorna/ bullarna är jättegoda. Plattar man till dem före gräddning så blir det som kakor....Gör man det inte, så blir de som små kubb och de är lika goda hur man än gör.
Ingredienser
200 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
7 dl mjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 ½ - 2 tsk kardemumma
Garnering
Pärlsocker
Instruktioner
- Rör smör, socker, vaniljsocker och kardemumma.
Tillsätt äggen, ett i taget och gör ordentligt.
Blanda mjöl och bakpulver och arbeta samman allt till en smidig mördeg.
- Rulla kulor ( ca 2-3 cm i dm ) och doppa dem i pärlsocker. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar och platta till dem något.
- Grädda i 200 grader i ca 12-15 minuter ( beroende på storleken) , tills de har fått en fin färg.
- Låt svalna helt innan de läggs i en burk.
Jag plattar till mina kakor ganska mycket....Lycka till.
Liknande recept
Kommentarer (7)
Mycket goda och lättbakade. Blev 45 st stora och tog ca 14-15 minuter att grädda till lagom färg.
Supergoda och lättbakade. Påminner om små kardemummaskorpor som man kan köpa i plastburk. Dessa ska jag baka fler gånger!
Jättegoda och lättbakade!! Dessa blir det omgång på, tack för receptet!/ Pytte
Tack för dom var jätte GODA och lätta att baka MUMS.
Underbart goda ! gick åt direkt .
Tack för receptet, toppen goda.
Tack för ett toppen recept.