Mördegskakor med kardemumma

Serverar: 40-60 portioner

De här kakorna/ bullarna är jättegoda. Plattar man till dem före gräddning så blir det som kakor....Gör man det inte, så blir de som små kubb och de är lika goda hur man än gör.

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 7 dl mjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ - 2 tsk kardemumma
  • Garnering
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Rör smör, socker, vaniljsocker och kardemumma. Tillsätt äggen, ett i taget och gör ordentligt. Blanda mjöl och bakpulver och arbeta samman allt till en smidig mördeg.
    2. Rulla kulor ( ca 2-3 cm i dm ) och doppa dem i pärlsocker. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar och platta till dem något.
    3. Grädda i 200 grader i ca 12-15 minuter ( beroende på storleken) , tills de har fått en fin färg.
    4. Låt svalna helt innan de läggs i en burk. Jag plattar till mina kakor ganska mycket....Lycka till.

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    zonale 21 april 2009

    Mycket goda och lättbakade. Blev 45 st stora och tog ca 14-15 minuter att grädda till lagom färg.

    Jansingen 19 augusti 2009

    Supergoda och lättbakade. Påminner om små kardemummaskorpor som man kan köpa i plastburk. Dessa ska jag baka fler gånger!

    pytte24 8 november 2009

    Jättegoda och lättbakade!! Dessa blir det omgång på, tack för receptet!/ Pytte

    TOMATENLUNDE 26 april 2010

    Tack för dom var jätte GODA och lätta att baka MUMS.

    blunde64 11 juni 2010

    Underbart goda ! gick åt direkt .

    KochinaW 26 september 2015

    Tack för receptet, toppen goda.

    KochinaW 6 mars 2016

    Tack för ett toppen recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben