Citronskorpor med kardemumma

Spröda och lättbakade.

Ingredienser

  • 75 g mjukt smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk grovstött kardemumma
  • Rivet skal av 1 stor citron
  • 150 g hackad mandel
  • Instruktioner

    1. Rör socker och smör poröst och tillsätt äggen, ett i taget. Blanda alla torra ingredienser, tillsätt rivet citronskal och hackad mandel. Arbeta samman till en deg.
    2. Forma 2 längder och platta till dem lite. Grädda i 200º i ca 20 minuter tills de fått lite färg.
    3. Dela längderna längsmed och skär i bitar. Torka dem i 100º i ca 1 timma.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lillmyran 8 maj 2009

    Jätte goda,och super enkla att gör . Det får bli till att baka upp ett gäng och ha till stranden sen i sommar istället för äckliga super söta köpe kakor.( jag drog ner på sockret det blev bra ändå)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben