Gammaldags kycklingfrikassé på snabbvis!

Serverar: 4 portioner

Kyckling i citron- och dillsås.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk smör
  • ½ dl vetemjöl
  • 3 dl hönsbuljong (av tärning)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl finhackad dill
  • 2 msk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • Servering
  • Kokt potatis och lättkokta grönsaker
  • Instruktioner

    1. Skär filéerna i bitar. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen, rör ner mjölet. Spä med buljongen och grädden. Låt koka upp och sjud under omrörning i 3-4 minuter.
    2. Lägg kycklingköttet i såsen och sjud i 5 minuter.
    3. Tillsätt dillen. Smaka av med citronsaften, salt och vitpeppar. Servera med kokt potatis och lättkokta grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben