Apelsinkaka i långpanna

Tid: 20 minuter

Härlig och saftig kaka som passar till vilken dag som helst. Solig som regnig.

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 2 3/4 dl socker
  • Det rivna skalet från 1 apelsin
  • 4 ägg
  • Ca 8 dl glutenfritt mjöl, (Finax)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl mjölk
  • Glasyr
  • 3 dl Florsocker
  • Ca 2 msk apelsinsaft
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader Rör matfett och socker mjukt och luftigt. Rör ner det rivna apelsinskalet. Vispa äggen i en annan bunke och rör sen ner den i smör och socker blandningen. Blanda bakpulver och mjöl och tillsätt tillsammans med mjölken, lite i taget. Rör till en jämn smet. Häll smeten i smord eller direkt på bakplåtspappret i en långpanna ca 40 X 30 cm och grädda den i ugnens nedre del i ca 30 minuter. Prova med en sticka.
    2. Glasyr: Rör ut florsocker med apelsinsaft, en msk i taget. Glasyren skall vara som tjockflytande honung, inte för tunn och rinnande.
    3. Bred ut glasyren på den svalna kakan med en bredbladig kniv och låt den sen stelna. Skär kakan i fyrkanter, 4 X 4 cm.

    Liknande recept

    5
    1 h 20 min
    10
    2

    Kommentarer (2)

    Mireva 3 juni 2010

    Fantastiskt god kaka! Bakade denna på mitt jobb idag och patienter och personal älskade den. Mycket enkel och saftig blev den. Jag hade även på apelsinklyftor på toppen. Smaskigt!

    Ellysdotter 14 januari 2013

    Då min kaka inte blev så hög. Lät jag den kallna under bakduk. Delade den på mitten och hade smörkräm i mellan & syltade apelsinskal ovanpå. Den blev mycket omtyckt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben