Mjuk apelsinkaka

Serverar: 10 portioner

Tid: 50 minuter

En god kaka med smak av apelsin.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 1 apelsin (saft och skal)
  • Instruktioner

    Smörj och bröa en form som rymmer 1,5 liter. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt det smälta smöret. Skölj apelsinen och riv av skalet och pressa saften. Häll i det i smeten. Blanda mjöl och bakpulver och rör till sist ner det i smeten. Rör ihop till en smet och häll den i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 35 minuter. Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.

    Liknande recept

    5
    1 h 20 min
    10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben