Evas goda gurkor

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 1 timme

En underbar god gurka, som alla som smakat bara vill ha mera av. Mina döttrar tjatar jämt om att dom vill ha mera.

Ingredienser

  • 2 kilo slanggurka, ca 3 -4 stycken
  • 1 gul lök, hackad
  • 4-5 lagerblad
  • 2 msk senapsfrön
  • 1 stor knippa krondill
  • Knappt 6 dl vatten
  • 12 dl socker
  • 3/4 dl salt
  • 3 dl ättika
  • 1 msk Atamon
  • Instruktioner

    1. Skölj slanggurkorna väl, skär dem i tunna skivor. Hacka löken, lägg senapsfrön och lagerblad i en liten skål. Dela lagerbladen. Klipp av dillkronorna, om de är stora, dela dem.
    2. Koka socker, vatten, salt och ättika. När det kokat upp, dra kastrullen från spisen och tillsätt Atamon, när det svalnat, ej över 100 grader, då Atamonet ej har någon verkan över 100 grader.
    3. Varva allt i väl rengjorda glasburkar, gurka, lök , dillkronor och sist kryddorna. Det blir ca 3-4 lager.
    4. Häll den varma lagen över gurkorna, tillslut burkarna. Gurkan är färdig att äta efter 2-3 dagar.
    5. Lycka till. Lillaloppan

    Liknande recept

    4.5
    15 min
    50
    2
    4.3
    30 min
    80
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben