Inlagd gurka - Ej kokt lag

Serverar: 10 portioner

I augusti varje år gör jag några burkar inlagd gurka efter ett recept från min väninnas mormor. Det som är bra med receptet är att du slipper koka lagen. Bra att veta: Pepparroten fungerar som konserveringsmedel och gör att gurkorna håller sig fina mycket bra och länge.

Ingredienser

  • 5 kg gurkor
  • 2 1/2 kg strösocker
  • 2 1/2 handfull salt
  • 8 grader ättika (24 %)
  • 3 - 4 msk gula senapsfrö
  • 1 bit pepparrot
  • Dillkronor
  • Instruktioner

    1. Tvätta och skiva gurkorna. Lägg dem i stort kärl och häll över övriga ingridienser.
    2. Rör ihop.
    3. Låt stå 1 dygn.
    4. Häll upp i noga tvättade burkar.
    5. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    LEDIVO 23 augusti 2009

    Jag har fått lite frågor på receptet och förklarar därför en del nedan: 1. Receptet är gammalt (från min väninnas mormor), vilket väl är förklaringen till att det står 2 1/2 handfull salt. Jag har tagit 2 1/2 hand varje år (har fungerat bra) och aldrig mätt, så exakt mängd vet jag inte. 2. Jag har använt Perstorps ättika och den flaskan är markerad med grader. På flaskan står det 1grad = 6cl = 4msk . 3. Inget vatten ska tillsättas - Det bildar gurkorna bara någon-några timmar efter du rört ihop alla ingredienser.

    mooseella 21 september 2009

    Denna gurka lade jag in för någon vecka sedan, smakade på den i söndags, TOPPENGOD, så idag köpte jag mera gurkor som jag nu lagt in. Svärsonen älskade dem.

    mooseella 21 september 2009

    Enkelt och väldigt gott, måste då bli 5 stjärrnor.

    karina46 31 maj 2010

    väligt gott tack

    mooseella 30 december 2010

    Svärsonen äter denna inlagda gurka till allt. Han fullkomligt älskar den. Jag gjorde en test med vanlig slanggurka, då säsongen för västeråsgurka var slut. Det blev också gott, så det är väl värt att testa det =) GOTT NYTT ÅR

    fina21 1 september 2012

    är det någon som har mätt hur mycket salt det ska vara? mvh fina

    fina21 1 september 2012

    är det någon som har mätt hur mycket salt det ska vara? mvh fina

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben