Inlagd gurka

Serverar: 6 portioner

En snabb variant som ej behöver kokas. Smakar jättegott och passar bra till kött! Enkel att göra också och det är ju ett plus! Kul att kunna bjuda på egen inlagd gurka.

Ingredienser

  • 1 gurka ( ca 350g )
  • 2 msk socker
  • 2 msk ättiksprit
  • 1 dl vatten
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 2 krm salt
  • Persilja
  • Instruktioner

    Skär gurkan i tunna skivor. Blanda socker, ättika och vatten, peppar och salt i en skål. Lägg i gurkskivorna. Strö över rikligt med hackad persilja. Låt gurkorna ligga i lagen i någon timme innan den serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    Bubbely 27 juni 2010

    Mycket god!

    dolores 26 augusti 2010

    Perfekt säger min man och han är verkligen expert på inlagd gurka.

    MintTea 29 januari 2011

    Har en fråga som känns lite dum. Men hur länge kan man förvara gurkan?

    Sandrew 13 februari 2011

    Underbart god gurka! Tack för ett toppen recept!

    Amber 28 augusti 2011

    Mkt god gurka!! tack för ett jättebra recept.

    Walla2 24 maj 2015

    Jättegott! Smakar precis som den "ska", dvs som svärmors. Enkelt, men fantastiskt bra!

    Relaterade Artiklar

    Japansk matlagning
    Vi svenskar beställer numera yakiniku och sukiyaki med samma självk...

    Svenska kockar i mat-OS
    De senaste fyra åren har Svenska Kocklandslaget tränat inför OS i matl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben