Inlagd paprika med lök

Serverar: 7-8 portioner

Tid: 40 minuter

Nu finns gott om billig paprika varför jag passar på att lägga in några burkar. Gott till det mesta och bra att ha att ta till ifall färska grönsaker lyser med sin frånvaro någon dag. Bra också att blanda med färska grönsaker så det blir mera smak på salladen.

Ingredienser

  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl vitt vin eller matlagningsvin
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk salt, jag använder Seltin
  • 2 msk Thai Sweet Chilli sås
  • Citronrasp från 1/2 citron
  • Det gröna av en färsk fänkål
  • 1 gul lök, medelstor
  • 5 stora paprikor, valfria färger
  • Instruktioner

    1. Blanda i en kastrull allt utom de 3 sista ingredienserna. Koka upp och rör om tills sockret smält.
    2. Skala och skiva löken tunt. Strimla paprikorna. Det gröna på fänkålen skivas tunt.
    3. Blanda allt med lagen och koka svagt i ca 10-15 min.
    4. Ös upp i väl rengjorda glasburkar. Låt stå till nästa dag. Förvaras i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    78maria 25 augusti 2010

    Supergott! En klar 5:a :)

    ingamia 21 september 2011

    Mycket bra recept. Uppskattad av många.

    pihal 18 oktober 2012

    Detta recept rekommenderas verkligen. 5 stjärnor.

    matsvampen 13 november 2012

    Mycket bra recept, mvg

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben