Gurka med lök och paprika

Den här gurkan har min mamma komponerat ihop för många år sen. Den är god både på macka och till mat!!

Ingredienser

  • 2-2½ kg Västerås- eller slanggurka
  • 1 paprika, röd eller gul
  • 1 gul lök
  • Dill efter behag
  • 1 skiva pepparrot
  • Lag
  • 3½ dl vatten
  • 2½ dl ättiksprit
  • 6 dl socker
  • 1 dl salt
  • Instruktioner

    1. Koka upp lagen och se till att sockret smälter.
    2. Skiva gurkan och hacka paprikan och löken. Lägg i en stor bunke och häll över den kokta lagen. Låt det stå tills det svalnar och häll sen upp i burk och tillsätt eventuellt 1 skiva pepparrot.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gazpacho!
    Den kalla, spanska soppan är verkligen svalkande en varm sommardag. Se...

    En smak av Spanien!
    Paëlla, gazpacho, tapas... Spanjorerna gör en massa god mat, idag får...

    Den svenska präktiga miljöboven
    Vi anser oss själva vara så duktiga i Sverige. Vi sorterar, är miljövä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben