Inlagd paprika

Tid: 40 minuter

Lika gott till kött som fisk

Ingredienser

  • 3 paprikor i olika färger
  • Lag
  • 1 dl ättiksprit
  • 1½ dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 2 bitar muskotblomma
  • 1 bit torkad ingefära
  • 6 kryddnejlikor
  • 8 kryddpepparkorn
  • Instruktioner

    1. Klyv, kärna ur och skölj paprikorna. Skär dem i fyrkantiga bitar 1½ cm.
    2. Förväll dem i kokande vatten 1 minut, spola dem sen i kallt vatten.
    3. Koka ihop lagen 3-4 minuter och låt kallna. Fördela paprikan i rena burkar. Slå lagen över och sätt på locket. Ställ kallt.
    4. De är färdig att äta efter ett dygn.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mafia 20 juni 2012

    Så jättegod! Kan verkligen rekommenderas.

    Relaterade Artiklar

    Chili
    Oj, vad många chilivarianter det finns! Här ska jag hjälpa till att re...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben