Lika gott till kött som fisk
Ingredienser
3 paprikor i olika färger
Lag
1 dl ättiksprit
1½ dl vatten
2 dl strösocker
2 bitar muskotblomma
1 bit torkad ingefära
6 kryddnejlikor
8 kryddpepparkorn
Instruktioner
- Klyv, kärna ur och skölj paprikorna. Skär dem i fyrkantiga bitar 1½ cm.
- Förväll dem i kokande vatten 1 minut, spola dem sen i kallt vatten.
- Koka ihop lagen 3-4 minuter och låt kallna. Fördela paprikan i rena burkar. Slå lagen över och sätt på locket. Ställ kallt.
- De är färdig att äta efter ett dygn.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Chili
Oj, vad många chilivarianter det finns! Här ska jag hjälpa till att re...
Så jättegod! Kan verkligen rekommenderas.