Inlagd sill

Enkel men väldigt god, vår stora favorit som alltid ska finnas.

Ingredienser

  • 6 sillfiléer
  • 2 tsk krossade kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 2 rödlökar
  • Lag
  • 1 dl ättiksprit
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 dl socker
  • Instruktioner

    Koka en lag av ättiksprit, vatten och socker. Låt kallna. Skär sillen i bitar. Hacka löken och krossa kryddpepparn. Varva sillbitar, lök, lagerblad och kryddpeppar i en glasburk. Häll över den kalla lagen. sillen är färdig att serveras efter 1 dygn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sill och strömming
    Sill och strömming är egentligen samma fisk. Namnet strömming använ...

    Svensk matkultur
    Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influen...

    Hur jag blev matlagare
    Förmodligen åt jag för första gången i mitt liv vid nästan sex års åld...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben