Inlagd sill

Serverar: 6-8 portioner

Gammalt favoritrecept. Den här sillen är enligt min smak den bästa sillinläggningen jag ätit.

Ingredienser

  • 2 brk (à 420 g) urvattnad inläggningssill (jag brukar ta 3 burkar)
  • 2 dl ättiksprit
  • 4 dl vatten
  • 6 dl strösocker (det är rätt)
  • Ca 2 dl grovhackad rödlök
  • Ca 4 dl strimlad purjolök
  • 2 msk grovt krossad kryddpeppar
  • Instruktioner

    Häll lagen från sillen, spola i kallt vatten i sil och låt filéerna rinna av. Blanda ättiksprit, vatten och socker till en lag i en bunke. Rör om då och då tills sockret löst sig. Varva filéerna med rödlök, purjo och krossad peppar i stor kruka. Häll den simmiga lagen över. Låt sillen stå kallt i 2 dygn.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Norton5 2 april 2013

    Bästa inlagda sillen! Blev så glad när jag hittade receptet här. Enkelt med kallrörd lag. Och så god!!!

    Relaterade Artiklar

    Sill och strömming
    Sill och strömming är egentligen samma fisk. Namnet strömming använ...

    Svensk matkultur
    Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influen...

    Hur jag blev matlagare
    Förmodligen åt jag för första gången i mitt liv vid nästan sex års åld...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben