Inlagd sill - Doris citronsill

Serverar: 6-8 portioner

Min mormors inlagda sill, (utan ättika), lagen kokas istället på färskpressad citron och socker, fräsch och supergod sill!

Ingredienser

  • 2 burkar inläggningssill
  • 1-2 morötter, beroende på storlek
  • 1 bit purjolök, ca 6-8 cm
  • 1 liten rödlök
  • 2 tsk kryddpepparkorn
  • Inläggningslag
  • 4 dl pressad saft från citroner, ca 5-7st beroende på storlek
  • 2 dl vatten
  • 4 dl socker
  • Instruktioner

    Mängden sill och lag är lagom till en kruka/burk på ca 1,2liter. Koka ingredienserna till lagen och låt den kallna. Skala och skiva moroten och rödlöken tunnt, skölj och skiva även purjon i tunna skivor. Krossa kryddpepparkornen grovt i mortel. Skär sillen i lagoma bitar. Varva morötter, sill, rödlök, purjo och kryddpeppar i krukan/burken och häll över den kalla citronlagen, låt stå i kylen i två dygn, sedan är sillen klar att avnjutas!

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    Ewwa1966 18 december 2008

    Äntligen hittade jag receptet! Så glad att jag kan bjuda på den godaste inlagda sill jag någonsin ätit. Tack så mycket för att du delade med dej :-) /Ewa

    L81968 26 juli 2009

    Hmmm! Detta verkar spännande! Min man ska ha SOS till sin herrmiddag och detta verkar vara jättespännande! En liten fråga... Inläggningssill jmf med 5-min. sill vad är skillnaden?

    andkri 10 februari 2011

    Detta var en mycket god sill men jag använde egenhändigt insaltad sill som urvattnades

    gokstigen 20 juni 2011

    Detta var en mycket god sill, jag gör den även till midsommar

    bottle78 11 december 2011

    Klart den bästa sillen man kan äta :)

    wiskhas 22 december 2012

    Grymt god sill !

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben