Serverar: 6-8 portioner
Min mormors inlagda sill, (utan ättika), lagen kokas istället på färskpressad citron och socker, fräsch och supergod sill!
Mängden sill och lag är lagom till en kruka/burk på ca 1,2liter. Koka ingredienserna till lagen och låt den kallna. Skala och skiva moroten och rödlöken tunnt, skölj och skiva även purjon i tunna skivor. Krossa kryddpepparkornen grovt i mortel. Skär sillen i lagoma bitar. Varva morötter, sill, rödlök, purjo och kryddpeppar i krukan/burken och häll över den kalla citronlagen, låt stå i kylen i två dygn, sedan är sillen klar att avnjutas!
Äntligen hittade jag receptet! Så glad att jag kan bjuda på den godaste inlagda sill jag någonsin ätit. Tack så mycket för att du delade med dej :-) /Ewa
Hmmm! Detta verkar spännande! Min man ska ha SOS till sin herrmiddag och detta verkar vara jättespännande! En liten fråga... Inläggningssill jmf med 5-min. sill vad är skillnaden?
Detta var en mycket god sill men jag använde egenhändigt insaltad sill som urvattnades
Detta var en mycket god sill, jag gör den även till midsommar
Klart den bästa sillen man kan äta :)
Grymt god sill !