Citronsill

Serverar: 4 portioner

Denna sill var väldigt frisk i smaken. Blev helt klart en av mina nya favoritsillar

Ingredienser

  • 1 förpackning urvattnad inläggningssill à 420 g
  • 10 cm purjolök , mittbit
  • 1 äggula
  • 1 msk senap
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 citron , rivet skal och saft
  • 2 msk socker
  • 5 msk crème fraiche
  • vitpeppar från kvarnen
  • Instruktioner

    1. 1. Skölj sillfiléerna och skär dem i 2 centimeter breda bitar. Ansa purjolöken och skär den i 3 millimeter stora bitar. Strimla lite till garnering.
    2. 2. Blanda äggula och senap i en skål. Vispa ned olja i en tunn, jämn stråle tills det blir en slät sås.
    3. 3. Tillsätt purjolöksbitar, skal och saft av citron, socker och crème fraiche. Smaka av med vitpeppar.
    4. 4. Lägg ned sillen och låt dra i kylen 1–2 dygn.
    5. 5. Garnera med dill och fina strimlor citronskal. Servera gärna tillsammans med citronsnaps.

    Liknande recept

    4.5
    2 d 30 min
    6
    3

    Kommentarer (3)

    SEAbjrpn 6 december 2008

    tack o tack för alla bra recept. KramSEA

    Linn_Z 12 april 2009

    Bjöd på denna sill till påsk-middagen. Den gjorde succé!!! Toppbetyg från mig. Tack för receptet!

    bjboman 9 juli 2013

    Gjorde denna sill till en sillbjudning vi hade, men JAG tyckte den va alldeles för sur. NEJ från mig men min sambo gillade den!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben