Även den som har ont om tid hinner med den här enkla inläggningen som utgår ifrån färdiginlagd löksill. Jag dubblerade receptet och dekorerade med citronzest.
Ingredienser
100 g färdig löksill
1 citron
½ tsk olivolja med citronsmak
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
Citronmeliss till garnering
Instruktioner
- Blanda majonnäs och crème fraiche i en skål. Tvätta citronen i hett vatten. Riv det yttersta skalet och rör ner i majonnäsblandningen.
- Dela och pressa saften ur citronen. Rör ner en matsked av saften tillsammans med en tesked olivolja med citronsmak i majonnäsblandningen.
- Ta upp sillen och skrapa bort alla kryddor och grönsaker. Skär sillfiléerna i drygt centimeterbreda bitar och vänd ner.
- Är klar att servera efter någon timme i kylskåp men är som bäst efter ett dygn.
- Jag använde vanlig, ej smaksatt olivolja.
Liknande recept
Kommentarer (0)