Blixtsnabb citronsill

Serverar: 2-3 portioner

Även den som har ont om tid hinner med den här enkla inläggningen som utgår ifrån färdiginlagd löksill. Jag dubblerade receptet och dekorerade med citronzest.

Ingredienser

  • 100 g färdig löksill
  • 1 citron
  • ½ tsk olivolja med citronsmak
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • Citronmeliss till garnering
  • Instruktioner

    1. Blanda majonnäs och crème fraiche i en skål. Tvätta citronen i hett vatten. Riv det yttersta skalet och rör ner i majonnäsblandningen.
    2. Dela och pressa saften ur citronen. Rör ner en matsked av saften tillsammans med en tesked olivolja med citronsmak i majonnäsblandningen.
    3. Ta upp sillen och skrapa bort alla kryddor och grönsaker. Skär sillfiléerna i drygt centimeterbreda bitar och vänd ner.
    4. Är klar att servera efter någon timme i kylskåp men är som bäst efter ett dygn.
    5. Jag använde vanlig, ej smaksatt olivolja.

    Liknande recept

    4.5
    2 d 30 min
    6
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben