Citronsill - diabetiker

Inlagd citronsill till midsommar?

Ingredienser

  • 4 stora Islandssillar
  • Ättikslag
  • ¾ dl ren ättika, 24%
  • 3 ½ dl vatten
  • 1½-2 dl Hermesetas Lättströ
  • Kryddning
  • 3 tsk kryddpepparkorn
  • 3 tsk vitpepparkorn
  • 4 tsk senapsfrön
  • 3-4 lagerblad
  • 2 skivade morötter
  • 2 skivade rödlökar
  • 2 väl sköljda citroner i tunna skivor
  • Instruktioner

    1. Rensa sillen, skinn och ben ska vara kvar. Skölj den väl.
    2. Lägg sillen i rikligt med svagt te, ca 12 timmar.
    3. Blanda ingredienserna till ättikslagen. Skär sillen i ca 2 cm breda bitar. Varva sill, kryddor, morötter, lök och citron i en skål. Häll över lagen.
    4. Låt sillen mogna i kylskåp 2-3 dagar. Då blir smaken jämn och sillen blir mjuk så att benen lossnar lätt.

    Liknande recept

    4.5
    2 d 30 min
    6
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben