Pepparkaksmuffins för diabetiker

Serverar: 12-15 portioner

Ett muffinsrecept som även passar diabetiker, även de kan vilja ta sig en kaka ibland. Hittade det i en gammal tidning hos min mamma för några år sedan.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl lättströ (Hermesetas)
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk hett vatten
  • 1½ dl lättfil
  • ½ dl flytande margarin
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 msk mald pepparkakskrydda
  • 1 tsk bikarbonat
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg, sockersorterna och vattnen. Låt massan få en luftig konsistens. Blanda lättfil och margarinet och tillsätt mjölet blandat med kryddorna och bikarbonatet. Rör så alla ingredienserna blandar sig.
    2. Fördela smeten i 12-15 muffinsformar av papper på en plåt. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
    3. Ugn 225'
    4. Går bra att frysa

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben