Pepparkaksmuffins med lingon

Serverar: 15 portioner

En god julmuffins, men också en muffins till hallonsaften en solig sommardag.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 1/2 dl gräddfil eller yoghurt
  • 1/2 dl flytande margarin
  • 1 dl lingonsylt
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk ingefära
  • 3 tsk malda nejlikor
  • 3 tsk kanel
  • 1 tsk bikarbonat
  • Glasyr
  • 50 g philadelphiaost (lätt)
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk finrivet citronskal
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt i en skål. Rör försiktigt ner gräddfil, margarin och lingonsylt i smeten. Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat i en annan skål. Rör försiktigt ner i smeten. Skeda upp i muffinsformar. Grädda i 225 grader i 15-20 minuter.
    2. Glasyr: vispa philadelphiaost, florsocker och citronskal till en jämn smet och bred glasyren över de avsvalnade muffinsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Maahl 1 december 2008

    Mums! Använd stora muffinsformar, jag tog små och fick öka på antalet - sen fick jag öka på glasyren för att det skulle räcka till alla muffins. Men gott blev det!

    guardianlinda 3 december 2010

    Bakade dessa goda muffins tidigare ikväll, la till 2 tsk vaniljsocker, pudrade florsocker över sitället för glasyr, mumsigt.....Tack för ett bra recept/Kram Linda

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben