Pepparkaksmuffins med lingon

Serverar: 12 portioner

Jag använder gärna lingon i baket eftersom bären har en frisk och lagom söt smak.

Ingredienser

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1,5 dl råsocker
  • 2 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk stött kardemumma
  • ½ tsk malda nejlikor
  • ½ tsk ingefära
  • ½dl vispgrädde
  • 1½ dl frysta lingon
  • 1 msk vetemjöl
  • Topping
  • Kesella
  • Lingon
  • kanel
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en muffinsplåt där varje hål rymmer 1 dl eller ställ muffinsformar på en plåt. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem i smeten. Rör i vispgrädden. Blanda lingonen med 1 msk vetemjöl och vänd ner dem i smeten. Häll smeten i formarna. Grädda cirka 15 minuter, känn med en provsticka att de är genomgräddade. Låt muffinsen kallna. Lägg en klick kesella och några lingon på muffinsen och pudra över kanel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben