Pepparkaksmuffins med hallonfrosting

Serverar: 12 portioner

Smarriga muffins och enkla att göra

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen nejlika
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 dl filmjölk
  • Frosting
  • 75 g smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 300 g färskost
  • 2 msk bärpulver med hallonsmak (Mill & Mortar)
  • Instruktioner

    Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt,gärna med elvisp. Blanda mjöl,kanel,nejlika,ingefära och bikarbonat. Vänd ner mjölblandningen i smeten tillsammans med smör och filmjölk och blanda till en smet med slickepott. Häll smeten i muffinsformar som står i muffinsbleck. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter i 225 grader. Låt svalna. Frosting: Vispa rumsvarmt smör mjukt,gärna med elvisp. Sikta i florsocker. Blanda i citronsaft och färskost och vispa ihop. Tillsätt bärpulver till önskad färg och smak. Lägg frostingen i en spritspåse och spritsa en rejäl topp på varje muffins,eller bred på frostingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben