Supergod citronsill!

Serverar: 6 portioner

Tid: 2 dagar 30 minuter

Fick det här receptet från en arbetskompis för ca 30 år sedan. Enkelt att göra då ingen lag behöver kokas och fantastiskt gott.

Ingredienser

  • 1 burk Abbas inläggningssill 420 g
  • 1-2 purjolökar
  • 2 rödlökar
  • 4 msk klippt dill (fryst går bra)
  • 16 krossade kryddpepparkorn
  • 2 dl strösocker
  • Saften av 3 citroner
  • Instruktioner

    Skär filéerna i gaffelbitar och lägg i skål eller form. Lägg på den krossade kryddpepparn, skivad rödlök, skivad purjolök och dill. Strö socker över häll på citronsaften. Täck över och låt stå i kylen i 2 dygn. Rör ej om under tiden. Efter 2 dygn, blanda allt och häll över till burk med lock.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    aupendi 25 maj 2012

    Älskar denhär citronsillen, har fått samma recept av min mormor, den är underbar!

    Tienna 25 juni 2012

    Jättegott! Och enkelt! Ska definitivt göras fler gånger. Det blev ganska mycket lök i min inläggning, men har upptäckt att det är gott smörgåspålägg på hårdmacka :-)

    wallst 23 oktober 2012

    Eftersom det blir ganska mycket lök så kan man gott ta 2 burkar sill.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben