Serverar: 6 portioner
Tid: 2 dagar 30 minuter
Fick det här receptet från en arbetskompis för ca 30 år sedan. Enkelt att göra då ingen lag behöver kokas och fantastiskt gott.
Skär filéerna i gaffelbitar och lägg i skål eller form. Lägg på den krossade kryddpepparn, skivad rödlök, skivad purjolök och dill. Strö socker över häll på citronsaften. Täck över och låt stå i kylen i 2 dygn. Rör ej om under tiden. Efter 2 dygn, blanda allt och häll över till burk med lock.
Älskar denhär citronsillen, har fått samma recept av min mormor, den är underbar!
Jättegott! Och enkelt! Ska definitivt göras fler gånger. Det blev ganska mycket lök i min inläggning, men har upptäckt att det är gott smörgåspålägg på hårdmacka :-)
Eftersom det blir ganska mycket lök så kan man gott ta 2 burkar sill.