God, enkel, passar till det mesta, framför allt till grillat.
Ingredienser
500 g potatis
2 dl créme fraiche
1 röd lök
1/4 purjo lök (gröna bladen)
2-5 msk majonnäs (citron)
½ citron
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
- Koka potatisen. (tar ca 20minuter beroende på mängd och storlek på potatisen)
- Efter att potatisen kallnat, skär potatisen i lagom stora bitar.
(Jag brukar göra salladen dagen efter)
- Skala och hacka löken och strimla purjolöken som sedan finhackas.
Blanda ihop i en bunke. Häll i Créme Fraiche och majonäs blanda väl.
Dela citronen och kläm ur saften i bunken, se upp så att kärnorna inte följer med.
Blanda allt igen.
- Smaka av, salta och peppra efter behov. Tillsätt lite mer citron om så behövs.
Häll blandningen över potatisen, blanda allt ordentligt.
---
Anledningen till att jag använder den gröna delen på purjolöken
är att den är lite svagare än den vita delen. men smakar fortfarande en hel del.
- På min tallrik har jag även lite hemmagjord citronsill och gröna oliver. Älskar oliver..
- Smaklig måltid.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Salade Nicoise
Vad en äkta Salade Nicoise ska innehålla tvista de lärde om... Detta ä...
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...