Inlagd sill med palsternacka

Den här goda inläggningen går snabbt och enkelt att göra. Använd rödlök och palsternacka efter egen smak.

Ingredienser

  • 1 burk 5 - minuterssill, 450 g
  • 2 palsternackor
  • 1 rödlök
  • 10 cm purjolök
  • 1 msk dillfrö
  • Lag
  • 10 vitpepparkorn
  • ½ dl ättikssprit, 12%
  • 1 ½ dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Lag: Grovkrossa vitpepparkornen. Koka upp alla ingredienserna till lagen, rör tills sockret löst sig. Skala och skiva palsternackorna. Koka dem knappt mjuka i lagen, 3-5 minuter. Låt lagen kallna, ta upp palsternackorna.
    2. Låt sillen rinna av. Strimla purjolöken, skala och skiva rödlöken. Skär sillen i bitar. Varva sill, palsternacka, lök och dillfrö i en glasburk. Häll över lagen. Låt stå i kylen minst ett dygn före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben