Inlagd sill med korriander och chilismak
Jag älskar smaker från den asiatiska kulturen. Detta är ett egenkomponerat recept som jag är mycket stolt över att få dela med mig av.
Ingredienser
210 g inläggningsfiléer av sill
½ dl ättikssprit 12%
1 dl socker
1½ dl vatten
2 msk fisksås
2 tsk torkad chili
1 lime
1 rödlök
½ dl grovhackad färsk korriander
Instruktioner
- Undvik i så stor mån det går att ta på sillen med händerna, eller att peta i lagen. Använd väl rengjorda tillbehör, för minskad risk av bakterieflora!
- Lägg sillfiléerna i en bunke rikligt på kallvatten i minst 30 minuter. Under tiden gör du lagen.
- Häll ättikssprit, socker, vatten, fisksås och chili i en kastrull. Pressa ur saften från en lime i kastrullen. Koka upp och rör då och då. När allt socker har löst upp sig, så kyl lagen snabbt. Mycket viktigt att lagen är under 8 grader innan du använder den med sillen.
- Skala och dela en rödlök på mitten. Skär den i tunna klyftor eller skivor. Grovhacka den färska korriandern. Lägg lite av löken och korriandern i botten i en ren förvaringsask. Lägg i hälften av sillen. Täck med lite rödlök och korriander. Lägg i resten av sillen och täck med det återstående av löken och korriandern. Häll över lagen och se till att den täcker all fisk. Låt stå i kyl minst 2 dygn innan du serverar.
- Smaklig måltid!
Liknande recept
Kommentarer (0)