Parmesancrêpes med kyckling, svamp och spenat

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Crêpes är bra mat då de kan förberedas och även frysas. Kalla crêpes gratineras i 225° ca 15 minuter.

Ingredienser

  • Crêpes
  • 2,2 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 4 msk parmesan, finriven
  • 0,8 tsk salt
  • 1 msk smör, smält
  • Fyllning
  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 st lök, gul
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 75 g skogschampinjoner, eller annan svamp
  • 2 msk smör
  • 100 g spenat, färsk
  • 1 krm muskotnöt, riven
  • 3 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 dl vispgrädde, (eller 2 1/2 dl mellangrädde)
  • 2,5 dl parmesan, finriven
  • 1,5 dl parmesan, finriven till gratineringen
  • Instruktioner

    1. Häll mjöl i en bunke, tillsätt mjölken lite i taget och vispa till en slät smet. Tillsätt ägg, ost, salt och smält smör. Grädda 8 tunna pannkakor på medelgod värme och lägg dem vartefter på ett fat.
    2. Strimla kycklingfiléerna. Skala och hacka lök och vitlök, skölj och skiva champinjonerna.
    3. Hetta upp smöret i en panna och stek kycklingen i omgångar. Ta upp kycklingen. Fräs slutligen lök och champinjoner tills de får lite färg. Vänd ner kycklingbitarna och spenat. Smaka av med muskot, salt och peppar.
    4. Sätt ugnen på 250° och grill. Lägg 3 msk fyllning på varje pannkaka och rulla ihop. Lägg i en ugnssäker form.
    5. Koka upp grädden med parmesan under omrörning i en kastrull. Kan förberedas hit!
    6. Häll såsen över crêpesen och gratinera tills de får färg, ca 5 minuter.
    7. Servera med en god sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben