Pasta med spenat och svamp

Serverar: 4 portioner

Svamptider

Ingredienser

  • 200 g champinjoner eller skogschampinjoner
  • 2 schalottenlökar
  • 2 portioner pasta, t ex penne, fjärilar eller snäckor
  • 250 g fryst bladspenat
  • 1-2 msk smör eller margarin
  • 2 dl crème fraiche, gärna lätt
  • Ca: 2 tsk osötad senap
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Borsta svampen om det behövs, skär den i skivor. Skala och hacka löken. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt spenaten koka med de sista 45 minuterna.
    2. Hetta under tiden upp lite fett i en stekpanna och fräs svamp och lök tills de fått färg. Rör om då och då. Blanda ner crème fraiche och senap och smaka av med salt och peppar.
    3. Låt pasta och spenat rinna av väl. Häll tillbaka dem i grytan och blanda i svamp- och löksåsen. Fördela i varma tallrikar och servera med bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ankianka 2 april 2008

    Det här är min absoluta favvo pastarätt, sen länge. Enda gången ungarna inte gnäller när dom får veggomat.

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben