Lätt och snabblagad pasta med svamp

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Tar endast 30 minuter och smakar ljuvligt. Har man ett gäng kantareller liggandes så är det kanongott att blanda upp med champinjonerna. Har man lite torrt vitt vin kvar sen helgen, use it. Ger god smak och extra touch. Ska man köra bil efteråt, inga problem. Vinet ger inte utslag då alkoholen försvinner när du använder det i tillagningen. Är man osäker, använd buljong istället.

Ingredienser

  • 400 g pasta, valfri (rekommenderar dock ngn lång variant)
  • 200 g svamp, tunt skivade (champinjoner eller valfri svampsort)
  • Vitlöksklyftor , tunt skivade
  • ½ dl olivolja Extra Vergine
  • 2 dl torrt vitt vin (ej nödvändigt men ger xtra touch)
  • 50 g rucola
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 dl Parmesan eller Peccorino, riven
  • Instruktioner

    1. Koka Pastan. Stek svampen och vitlök i olivolja.
    2. Häll på vin om man har, annars buljong för smakens skull och låt koka ihop några minuter.
    3. Blanda med pasta, riven ost och rucola. Smaka av med salt och svartpeppar, lätt som en lätt. Det blir garanterat succé

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    SofiaWS 10 oktober 2010

    Väldigt gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben