Bakad pasta med spenat och skinka
En variant på makaronipudding som tillagas med penne i botten och en äggstanning ovanpå med färskost, skinka och spenat.
Den är också god att värma nästa dag.
Ingredienser
300 g pasta (penne)
1 paket fryst hel spenat (250 g)
200 g rökt skinka eller kalkon
4 ägg
250 g kesella (10 %)
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl riven lagrad ost
Tillbehör
Stekta tomater
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°. Tina spenaten och koka pastan.
- Strimla skinkan. Vispa ihop ägg, kesella, mjölk, salt och peppar.
- Rör ner skinka och spenat i äggsmeten.
- Låt pastan rinna av ordentligt.
Häll den i botten på en ugnssäker form.
- Häll över äggsmeten och strö över osten.
- Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...
gott och enkelt! dock passade det inte så bra som matlåda.