Bakad pasta med spenat och skinka

Serverar: 4-6 portioner

En variant på makaronipudding som tillagas med penne i botten och en äggstanning ovanpå med färskost, skinka och spenat. Den är också god att värma nästa dag.

Ingredienser

  • 300 g pasta (penne)
  • 1 paket fryst hel spenat (250 g)
  • 200 g rökt skinka eller kalkon
  • 4 ägg
  • 250 g kesella (10 %)
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl riven lagrad ost
  • Tillbehör
  • Stekta tomater
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Tina spenaten och koka pastan.
    2. Strimla skinkan. Vispa ihop ägg, kesella, mjölk, salt och peppar.
    3. Rör ner skinka och spenat i äggsmeten.
    4. Låt pastan rinna av ordentligt. Häll den i botten på en ugnssäker form.
    5. Häll över äggsmeten och strö över osten.
    6. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    StudentEllen 3 december 2011

    gott och enkelt! dock passade det inte så bra som matlåda.

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben