Cannelloni med spenat och ricottaost

Serverar: 2 portioner

En klassisk Italiensk cannelloni (pastarullar) med färsk spenat och krämig ricottaost och krispiga pinjenötter

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 1 liten gul lök
  • 125 g färsk spenat
  • 125 g ricotta ost
  • 50 g pinjenötter
  • 6 färska lasagneplattor
  • Salt
  • Svartpeppar, nymalen från kvarnen
  • 1 tsk nymalen muskot
  • 250 g tomatsås av god kvalité (Italiensk på burk)
  • Sås
  • 12 g smör
  • 12 g mjöl
  • 3 dl matlagningsgrädde (ev mjölk)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 190 grader. Finhacka lök och spenaten. Stek löken mjuk i smöret. Tillsätt spenaten och koka i några minuter. Låt svalna något och sedan rör i ricotta och muskot, salt och peppar efter egen smak.
    2. Rosta pinjenötterna i en medel het stekpanna. Rör om hela tiden så de inte bränns. Rör i dem i spenatsåsen.
    3. Gör den vita såsen: Smält smöret och vispa i mjölet. Späd med mjölken. Koka försiktigt på svag värme i några minuter.
    4. Lägg en klick spenatfyllning på lasagneplattan och rulla sedan ihop den och lägg dem i en form med skarven neråt. Se till att formen precis rymmer de sex rullarna. När alla rullar är klara skedar du över tomatsåsen och toppar till sist med den vita såsen. Strö över lite parmensanost efter eget tycke och smak. Grädda i ugn i 35-40 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben