Goda cannellonnis, röran kan varieras i oändlighet. Ostsåsen har jag kopierat från en annan användare på Matklubben, men funkar utmärkt till dessa små knyten.
Ingredienser
10 st barilla cannellonni
200 g hackad spenat
100 g skinka
1/3 purjolök
smör till stekning
200 g keso oliv/feta
salt peppar
ost (alla typer av riven ost; gärna smakfylld)
2 msk smör
2 msk mjöl
2 dl mjölk
2 dl vatten
1 buljongtärning alt.f lytande buljong
(muskut)
100 g fetaost
Instruktioner
- Fräs den hackade spenaten i smör, lägg i strimlad skinka och purjolök. Tillsätt keso och ev salt och peppar. Fyll cannellonnirören med fyllningen.
- Smält smör, lägg i mjöl, tillsätt mjölk. Var noga med att röra hela tiden och tillsätt sedan vatten och låt fetaosten smälta ner i såsen.
- Häll delar av såsen i en ugnsäker form, lägg på cannellonnirören, och bred därefter över resten av såsen och toppa med ost.
- 180 grader i ugnen i cirka 40-45 min. Serveras med en god sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Gör egen pasta
Det är inte alls svårt att göra sin egen pasta, men du behöver faktisk...