Cannelloni

Serverar: 3 portioner

Tid: 1 timme

Goda cannellonnis, röran kan varieras i oändlighet. Ostsåsen har jag kopierat från en annan användare på Matklubben, men funkar utmärkt till dessa små knyten.

Ingredienser

  • 10 st barilla cannellonni
  • 200 g hackad spenat
  • 100 g skinka
  • 1/3 purjolök
  • smör till stekning
  • 200 g keso oliv/feta
  • salt peppar
  • ost (alla typer av riven ost; gärna smakfylld)
  • 2 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 buljongtärning alt.f lytande buljong
  • (muskut)
  • 100 g fetaost
  • Instruktioner

    1. Fräs den hackade spenaten i smör, lägg i strimlad skinka och purjolök. Tillsätt keso och ev salt och peppar. Fyll cannellonnirören med fyllningen.
    2. Smält smör, lägg i mjöl, tillsätt mjölk. Var noga med att röra hela tiden och tillsätt sedan vatten och låt fetaosten smälta ner i såsen.
    3. Häll delar av såsen i en ugnsäker form, lägg på cannellonnirören, och bred därefter över resten av såsen och toppa med ost.
    4. 180 grader i ugnen i cirka 40-45 min. Serveras med en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gör egen pasta
    Det är inte alls svårt att göra sin egen pasta, men du behöver faktisk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben