Laxfylld cannelloni med vitvinssås
Torkade cannellonirör finns nu att köpa i butikerna. De går utmärkt att fylla redan dagen innan de gratineras i ugnen. Hummer och dill smaksätter och garnerar rätten. Rätten lämpar sig också att göra i större satser för det stora kalaset.
Ingredienser
400 g skinn- och benfri laxfilé
100 g kallrökt lax
1 liten purjolök
1 msk olivolja
250 g kesella (10 %)
2 äggulor
1/2 dl hackad dill
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 paket cannellonirör (ca 20 st)
1 hummer
Vitvinssås
3 dl vispgrädde
3 dl vitt vin
3 dl mjölk
2 msk maizena majsstärkelse
3 dl riven parmesanost
3/4 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
Bönsallad
200 g gröna bönor
200 g sockerärter
250 g röda cocktailtomater
1 msk olivolja
Finrivet skal av 1citron
1 msk pressad citron
2 krm salt
Servering
Citron
Dill
Instruktioner
- Vitvinssås:
- Blanda grädde, vin och mjölk i en kastrull.
Rör ut majsstärkelsen i lite mjölk och vispa ner den i såsen.
Låt koka ca 2 min. Blanda ner 2 dl av parmesanosten.
Smaka av med salt och peppar.
- Cannelloni:
- Sätt ugnen på 200°. Ansa och finhacka purjolöken.
Stek den i olivolja på svag värme ca 2-3 min. Låt svalna.
- Finhacka laxen. Blanda det tillsammans med purjolök, kesella, äggulor, dill, salt och peppar.
- Spritsa fyllningen i cannellonirören. Häll lite av såsen i botten på en ugnssäker form och lägg i rören. Häll resten av såsen över och strö på parmesan. - Hit går att förbereda -
- Gratinera i mitten av ugnen ca 35 min.
- Bryt loss, knäck hummerklorna och ta bort skalet. Dela hummern på längden och ta ut hummerköttet. Lägg hummerbitar och dill på cannellonin.
- Servera med lättkokta bönor, sockerärter och tomater. Ringla över olivolja blandat med citronskal- och saft och salt. Extra citronskivor är också gott till.
Liknande recept
Kommentarer (0)