Med fyllning av svamp blir laxpaketen med vitvinssås riktig festmat.
Ingredienser
1 rulle kyld smördeg, 32x26 cm
4 bitar benfri lax, à ca 140 g
1 ägg, uppvispat
1-2 msk sesamfrön
Fyllning
150 g färska champinjoner, hackade
2 msk smör
1/2 gul lök, hackad
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
Sås
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 dl vitt torrt vin
1/2 fiskbuljongtärning
1 dl vatten
2 dl grädde
Salt
Vitpeppar
Socker
Gjorde den här rätten till mig, min sambo och en vän för ett tag sen. Den blev väldigt populär. Det var lättlagat, men såg väldigt festligt ut. Min mamma. som bor i Philadelphia, är hemma och hälsar på i Sverige nu. Hon kommer över på middag någon dag snart och då tänkte vi bjuda på det här. Kan varmt rekommendera det här receptet :)