Cannelloni med krämig kasslerfyllning

Serverar: 3-4 portioner

En storfavorit! Grundar sig på ett recept Ica-s tidning Buffé men jag har varit framme och ändrat en del. Dubblera gärna och frys in eller fyll matlådan.

Ingredienser

  • 250 g färska lasagneplattor
  • 4 dl finstrimlad rödlök
  • 3 dl vatten
  • 1 tärning kött- & grönsaksbuljong
  • 400 g strimlad eller fint tärnad kassler
  • Svartpeppar
  • Sås
  • Buljongen från lök-koket
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk senap, typ Johnnys grov-starka senap
  • 100 g lagrad ost
  • Tillbehör
  • Grönsallad med tomater
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och buljongtärning. Strimla rödlöken fint och lägg i dem i den kokande buljongen. Sjud under lock ca 3 minuter. Sila av löken över en skål och spara buljongen.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Skär kasslern i tunna strimlor eller småtärningar och blanda dem med rödlöken. Mal över svartpeppar.
    4. Sås: Häll den silade buljongen i en kastrull, blanda med creme fraiche samt senap. Koka upp, tag av från plattan och blanda ner 2/3 av den rivna osten.
    5. Smörj en ugnsfast form (ca 35 * 20 cm för denna mängd) Lägg ut lasagnepalttorna och fördela fyllningen på plattorna, ca 1 dl fyllning på varje platta. Rulla ihop dem och lägg dem tätt i den smorda formen. Häll den varma såsen över cannelonirullarna, strö över resten av osten och gratinera i nedre halvan av ugnen ca 20 minuter.
    6. Obs: Salt behövs inte pga av kasslern

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben