Cannelloni med spenat, basilika och vitlök.

Serverar: 8 portioner

En riktigt god vegetarisk rätt med mycket nyttiga grönsaker i. Servera till stekta skivor av falukorv, grillad lax eller som den är. Använd gärna en god smakrik ost. Ändra inte på ostsåsen då den verkligen är supergod och lätt att göra.

Ingredienser

  • 1 kg fryst hackad spenat
  • 1 purjolök
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 solo vitlök
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 krm muskot
  • 1 burk ricottaost (250g)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 kruka basilika
  • Kajennpeppar
  • 2 förpackningar cannellonirullar (á 250g)
  • 6 dl grädde
  • 150 g riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Muskot
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Värm spenaten i en kastrull. När all spenat är tinad och all vätska kokat bort, ta av från plattan. Finhacka lök, purjolök och vitlök. Riv moroten. Rör ner allt i spenaten och krydda med salt, peppar och muskot. Låt det svalna helt. Hacka under tiden basilikan. Rör sedan ner den och ricottan och crème fraichen i grönsakerna. Krydda eventuellt med kajenn. Använd en sprits (bara påsen, utan munstycke) för att fylla alla cannellonirör. Lägg dem i en ugnsfast form (om du måste går det bra att lägga dem på varandra).
    3. Koka upp grädden i en kastrull, rör ner riven ost och ta av från värmen. Krydda efter smak och häll sedan över cannellonin.
    4. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter. Känn med sticka. Lägg på aluminiumfolie ifall den är på väg att ta förmycket färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lollo7 7 januari 2012

    En maträtt precis i min smak, en 5:a får den i betyg :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben