Salladsdressing med basilika, citron och vitlök
En av två stapeldressingar i mitt kök. Finns alltid klar i kylskåpet. Hinner aldrig bli gammal :D
Glasflaskorna som Druvan använder, är synnerligen lämpade som dressingflaskor, eftersom de har två lock; ett stort och ett litet till pipen i det stora locket, vilka båda håller tätt under skakningen. Jag köper Druvans vinäger – bara för att komma över flaskorna.
Ingredienser
1 tsk dijonsenap
½ dl basilika- och vitlöksvinäger
½ dl olivolja med citronsmak
1 dl rapsolja
2 krm grovmalen svartpeppar
1 tsk pesto på burk
Salt – kan uteslutas
Pressad vitlök
Instruktioner
- I en väl rengjord glasflaska som innehållit någon av Druvans olika vinäger ,hälles alla ingredienserna och omskakas kraftigt.
- Vill man ha mer vitlökssmak än den som finns i vinägern – pressa efter tycke och smak.
- Den emulgeringseffekt som senapen ger, håller i sig bara en kort stundt, så i vila kommer dressingen obönhörligen att separera. Den återgår dock till emulsion efter ett par skakningar och är rimligt stabil när den hälls över sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)