Salladsdressing med basilika, citron och vitlök

En av två stapeldressingar i mitt kök. Finns alltid klar i kylskåpet. Hinner aldrig bli gammal :D Glasflaskorna som Druvan använder, är synnerligen lämpade som dressingflaskor, eftersom de har två lock; ett stort och ett litet till pipen i det stora locket, vilka båda håller tätt under skakningen. Jag köper Druvans vinäger – bara för att komma över flaskorna.

Ingredienser

  • 1 tsk dijonsenap
  • ½ dl basilika- och vitlöksvinäger
  • ½ dl olivolja med citronsmak
  • 1 dl rapsolja
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk pesto på burk
  • Salt – kan uteslutas
  • Pressad vitlök
  • Instruktioner

    1. I en väl rengjord glasflaska som innehållit någon av Druvans olika vinäger ,hälles alla ingredienserna och omskakas kraftigt.
    2. Vill man ha mer vitlökssmak än den som finns i vinägern – pressa efter tycke och smak.
    3. Den emulgeringseffekt som senapen ger, håller i sig bara en kort stundt, så i vila kommer dressingen obönhörligen att separera. Den återgår dock till emulsion efter ett par skakningar och är rimligt stabil när den hälls över sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben