Fullkornsspaghetti med citron, basilika och lax

Serverar: 4 portioner

Nyttigt och gott!

Ingredienser

  • 250 g fullkornsspagetti pasta
  • 1 klov vitlök, tärnad
  • 2 matskedar extra-virgin olivolja
  • 1/2 tsk salt, plus mera för kryddning
  • 1/2 tsk malen svartpeppar plus mera för kryddning
  • 1 msk olivolja
  • 4 st lax ( ca 113 g)
  • 1/4 kopp färsk basilikablad, hackade
  • 3 msk kapris
  • 1 citron, riven citronskal
  • 2 msk citronjuice
  • 2 koppar färska babyspenatblad
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten i en kastrull med saltad vatten. Lägg in pastan och koka den al dente ca 8-10 min. Sila pastan häll sedan pastan i en stor skål. Lägg till vitlöken, extra virgin olivolja, salt och peppar. Rör om.
    2. Under tiden värm olivolja i en stekpanna över mellanhög värme. Krydda laxen med salt och peppar. Lägg fisken i pannan och stek tills den är medium, ca 2 min på varje sida beroende på fiskens tjocklek. Ta bort fisken därefter från pannan. Lägg till basilika, kapris, citron skal och citron juice i spagetti blandningen och rör om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben